Kiállítók tematika szerint

Robotika


Muzix Group

Mit láthatsz náluk?

Ismerd meg Cruzr-t, a professzionális humanoid kiszolgáló robotot és kisöccsét, Alpha Ebot-ot, aki remek társ a tanulásban és a szórakozásban egyaránt, de további izgalmas meglepetéseket is tartogatunk a hozzánk látogatóknak!National Instruments

Mit láthatsz náluk?

Interaktív termékbemutatókkal és gyakorlati demókkal várja az érdeklődőket a National Instruments. A kiállításon bemutatnak egy Lego Mindstorms robotkülönlegességet is.Rescube Robotics

Mit láthatsz náluk?

A mentőrobotok hatalmas segítséget nyújthatnak egy-egy mentőakció alkalmával. Rescube kreatív közössége felismerte ezt és a tettek mezejére lépett! Keresd őket a rendezvényen!


Robotépítők Magyarországi Egyesülete

Mit láthatsz náluk?

Guruló, táncoló, lépkedő, zenélő, rajzoló robotokat tekinthetsz meg az egyesület standjánál. Láttál már palacsintasütő robotot? És magától közlekedő zsúrkocsit? Itt erre is sor kerülhet!
BME Simonyi Károly Szakkollégium

Mit láthatsz náluk?

Különböző érdekes mesterséges intelligencia eszközökön, interaktív robotokon, alternatív irányítási eszközökön keresztül nyerhetsz betekintést abba, mit is csinál egy mérnök hallgató, illetve hogyan működik majd közeljövőnk világa.


Vígvári Rendszerház

Mit láthatsz náluk?

Tettre kész vagy? Robotot építeni? Akkor keresd a Vígvári Rendszerház standját a Tudományok Fővárosán és szerezz be minden szükséges kelléket!


e-Nable Magyarország

Mit láthatsz náluk?

Keresd a Tudományok Fővárosán az e-Nable-t! Standjuknál megismerkedhetsz ezzel a különleges kezdeményezéssel és megtudhatod, hogyan készülhetnek 3D nyomtatással végtagok.
 

Természettudományok


Csodák Palotája

Mit láthatsz náluk?

A Tudományok Fővárosára látogatók tesztelhetik logikájukat, türelmüket, ügyességüket a Csodák Palotája játékaival, sőt, bepillantást nyerhetnek látványos, izgalmas kísérleti bemutatóik világába is!Hello Modern Agrárium

Mit láthatsz náluk?

Gondoltad volna, hogy a high-tech informatika teljeses mértékben elválaszthatatlan a mezőgazdaságtól? Ismerd meg a modern agrárszektort, fedezd fel a benne rejlő karrierlehetőségeket, és kerülj képbe a továbbtanulási lehetőségekkel!Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

Mit láthasz náluk?

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ legújabb tudományos eredményeit vonultatja fel a rendezvényen, emellett pedig azt is megmutatják, miként állhat a technológia a mezőgazdaság szolgálatába.


Elektromos járművek


BME Formula Racing Team

Mit láthatsz náluk?

Formula Racing Team bemutatja a résztvevőknek az egyik elektromos autóját és készséggel válaszol a felmerülő kérdésekre. Kisgyerekekkel is gyertek bátra, játékos feladatok is lesznek!
E-mobi

Mit láthatsz náluk?

AAz elektromobilitás rejtelmeivel ismerkedhetsz meg az E-mobi standjánál. Megtudhatod merre tart az e-közlekedés, és azt is, mennyit kell még várnunk arra, hogy mindenki garázsában elektromos autó álljon.


Nissan

Mit láthatsz náluk?

A Nissan egy igazi kuriózumot, egy félbevágott Leafet hoz a kiállításra, így betekintést nyerhetnek a kiállítók egy elektromos autó belsejébe.


Technológia/Innováció


Innovációs és Technológiai Minisztérium

Mit láthatsz náluk?

A Tudományok Fővárosán megismerkedhetsz az Innovációs Minisztérium céljaival és azzal, mikét segítik a hazai innováció előrehaladását.Elite Teachers Academy

Mit láthatsz náluk?

Tanultál már valaha igazi robottal? A Maggam standjánál angol feladatsorokat kaphatsz, amelyeket Ozobottal, micro:bittel, illetve scratch programokkal lehet megoldani.Magyar Innovációs Szövetség

Mit láthatsz náluk?

A 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjait mutatja be a szervezet. Hoznak például tartásjavító táskát, és azt is megtudhatod, mi köze a VR-nek az amatőr csillagászathoz!


Floriver Crypto

Mit láthatsz náluk?

A Floriver Cryptonál megismerheted a kriptovaluták előnyeit és hátrányait a jelenlegi bankrendszerrel szemben és a számítógépek által termelt nagy mennyiségű hő újrahasznosítás lehetőségeit is.Elite Teachers Academy

Mit láthatsz náluk?

Érdekel hogy lehet innovatív módon szólni a fiatalokhoz? Szeretnéd megtudni, milyen új módszerei vannak a tehetséggondozásnak? Akkor látogass el az Elite Tachers Academy stnadjához!Hunsat

Mit láthatsz náluk?

A HunSat standjánál megtudhatod, mivel készültek a versenyre és az is, hogy működik egy CanSat, vagyis egy italosdoboz méretű műholdszimuláció.


Csillagászat


MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont

Mit láthatsz náluk?

Az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont varázslatos interaktív bemutatókat hoz a Tudományok Fővárosára a geofizika, geográfia és geofizika területéről.


Svábhegyi Csillagvizsgáló

Mit láthatsz náluk?

A távcsövel megfigyelheted a Napot, a Hold krátereit, a Szaturnusz gyűrűjét és a Marsot is. A laborban szivárványszínű meteorit csiszolatokat, kézbe vehető meteoritokat, úszó és táplálkozó egysejtűeket vizsgálhatsz.


Utazó Planetárium

Mit láthatsz náluk?

A Planetáriumok elvarázsoló világát hozza el az Utazó Planetárium a Tudományok Fővárosa kiállításra. Lépj be és csodálkozz rá a felettünk elterülő égből ragyogó gyöngyszemeire!


Science FictionGalaktika

Mit láthatsz náluk?

A Galaktika minden idők egyik legjelentősebb sci-fi antológiája volt, tekintve, hogy egykor 94 ezer példányban kelt le. A Galaktika Magazin a Tudományok Fővárosán és képviselteti magát, ne maradj le róla! 

Tudomány


Egis Gyógyszergyár Zrt.

Mit láthatsz náluk?

Tudod, hogy készül a gyógyszerek hatóanyaga és hogy lesz belőlük kész termék? Az Egis standjánál mindent megtudhatsz a gyógyszergyártásról, Oculus Rift VR-rel pedig bejárhatod modern üzemeiket és végigkísérheted a késztermékgyártás teljes folyamatát is.Emerson

Mit láthatsz náluk?

Az Emersonnál megismerheted a vállalat működését, mérnöki tevékenységeit, illetve az Emerson STEM program iránti elkötelezettségét is. Hoznak pneumatikus vakondot, Fisher alkatrészeket és pneumobil VR-t is.Eötvös Loránd Tudományegyetem

Mit láthatsz náluk?

Az ELTE bepillantást engednek a biológia, földrajz, matematika és pszichológia legkorszerűbb eredményeibe. Megtudhatod például, hogy tanulnak a kutyák és azt is, miről mesélnek az emberi csontmaradványok!


MTA Energiatudományi Kutatóközpont

Mit láthatsz náluk?

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont standjánál az űrdozimetriai érdekességek mellett különleges nanoeszközökkel is megismerkedhetsz.


MVM Paksi Atomerőmű,
Atomenergetikai Múzeum

Mit láthatsz náluk?

Standjuknál kipróbálhatsz egy sugárkaput, megtudhatod, hogy működik egy transzformátor, egy Tesla-tekercs, sőt egy sugárárnyékolt járművet, a Komondort is ki lehet majd próbálni.


Richter Gedeon Nyrt.

Mit láthatsz náluk?

A Richter Gedeon standjánál betekintést nyerhetsz a kutatói életbe és megismerheted a gyógyszergyártás rejtélyeit is. Molekulát építhetsz, mérd meg annak súlyát és nézz körül a Richter virtuális laborjában!


Wigner Jenő Szakkollégium

Mit láthatsz náluk?

A Wigner Jenő Szakkollégium Kísérleti Köre látványos fizika kísérleteket mutat be a nagyközönségnek. Az asztalaikhoz érkező látogatók részt vehetnek a kísérletekben, játszhatnak nem-newtoni folyadékkal és akár a tűzzel is!


Wigner KFKI CERN

Mit láthatsz náluk?

Kapcsoljuk a CERN-t, a részecskekutatás fellegvárát! Kukkants be a színfalak mögé az élő bejelentkezésen és tedd fel bátran kérdéseidet!


Szent István Egyetem

Mit láthatsz náluk?

Voltál már robot játszóházban? Tudod, hogy használhatók a szenzorok és műholdak a modern kertészetben? Tudod, hogy kell kialakítani egy farmot? Gyere, és választ kaphatsz kérdéseidre!


MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont & FameLab

Mit láthatsz náluk?

Az MTA és a British Council által közösen megrendezett FameLab verseny döntőseivel beszélgethetsz fekete lyukakról és akár fejtetűkről is, amik a szeretet kifejezőeszközei.


Futuramoson

Mit láthatsz náluk?

Keresd a Futurát a Tudományok Fővárosán és probáld ki különleges tudományos játszóterüket!


 

Drónok
Magyar Drón és Multirotoros Egyesület

Mit láthatsz náluk?

Az egyesület jóvoltából fantasztikus élményben lehet részünk: az FPV Speed Racing Gala elődöntőjének ad majd terepet a Tudományok Fővárosa! Imádod a sebességet, akkor ott a helyed!


Űrkutatás


Puli Space Technologies Kft.

Mit láthatsz náluk?

Szükséged lenne a nagy nézelődésben egy kis lazulásra? Keresd a Puli Space Technologies-t, ismerkedj meg a Puli roverrel, és nevezz be egy szuper rover-masszázsra!
Magyar Asztronautikai Társaság

Mit láthatsz náluk?

Számtalan űrérdekességgel vár a Magyar Asztronautikai Társaság: lesz űrkvíz, és még azt is kipróbálhatód, hogy felismered-e a városokat űrfelvételek alapján.