Elképesztő tudományos rendezvények vannak a világban!

Csorba Zsuzsanna Uncategorized

A különféle tudományos témájú rendezvények kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy az ember képet kapjon arról, merre is halad a világ, hol tart most a tudomány, mik a legújabb fejlesztések. Bejegyzésünkben egy körképet kívánunk nyújtani a világ legnagyobb tudományos rendezvényeiről.

Egy tudományos rendezvényre kimenni kicsit olyan, mint belelesni a jövőbe. Az emberek tátott szájjal sétálgatva fogadják be a legújabb technológiák és elméletek megvalósulását, miközben csak találgatni tudnak arról, hogy néhány év múlva melyikkel találkozhatnak a saját otthonukban is.

Mi kell ahhoz, hogy ez a szürreális utazás megvalósuljon? Elszánt tudósok, akik nem kötelességből, hanem hivatásból állnak egy ügy mellé, akik büszkén mutatják meg talán életük nagy művét a nagy közönség előtt. Nem szabad azonban megfeledkezni arról sem, hogy ezek a zseniális események nem jöhetnének létre olyan szervezetek, cégek nélkül, akik szívükön viselik a tudomány sorsát. „ A Tudományok Fővárosát támogató Richter Gedeon Nyrt. egyik kutatója, Dr. Szántay Csaba a vállalatok szerepvállalásáról így nyilatkozott: „cégünk működése alapvetően az innovációra, a folyamatos megújulásra, a versenyképesség fenntartására, a legújabb technológiák gyógyszeripari bevezetésére alapul. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a világgal megismertessük a gyógyszerkutatások kihívásait, izgalmait és szépségeit, ehhez pedig folyamatosan és aktív támogatóként jelen kell lennünk abban a tudományos és technológiai univerzumban, amit ez a rendezvény is képvisel. ”

Most pedig jöjjenek a világ inspirálóbb tudományos rendezvényei!

World Science Festival

A világ legnagyobb és legismertebb tudományos fesztiválja a World Science Festival, melynek központja New Yorkban található. Legfőbb célja a különféle tudományágak népszerűsítése, illetve az, hogy felkészítse az embereket arra, ami a jövőben rájuk vár.

Edinburgh International Science Festival

1989 óta minden év áprilisában Edinburghban kitör a tudományos nyüzsgés, melynek célja, hogy széles körben hívja fel az emberek figyelmét a tudományok fontosságára. Európa legnagyobb ilyen jellegű eseményén kiállításokon és előadásokon értesülhetünk a legújabb innovációkról.

British Science Festival

Európa egyik leghíresebb tudományos rendezvénye, mely Anglia több pontján kerül megrendezésre több száz tudós, mérnök, kutató részvételével. Az érdeklődők előadásokon, ingyenes workshopokon vehetnek részt a tudomány minden területéről.

Cheltenham Science Festival

Ez egy 1945-ben indított megmozdulás, melyen irodalmárok, zenészek, művészek, előadók, gondolkodók és 2002 óta tudósok, kutatók is részt vesznek. Micsoda izgalmas kavalkád lehet!

És még folytathatnánk a végtelenségig sort az izgalmasabbnál izgalmasabb tudományos eseményekkel! Megjött a kedved egy kis science-kalandhoz? Akkor várunk szeptember 23-án a Tudományok Fővárosán az Akvárium Klubban.