Tudomány a gyerekekért

Csorba Zsuzsanna Uncategorized

A mondás szerint gyermekünk első két életévét azzal töltjük, hogy megtanítsuk járni és beszélni, majd a következő tízet azzal, hogy maradjon a fenekén és hallgasson. A Tudományok Fővárosa szervezői és kiállítói viszont ezt teljesen másképp gondolják.

A STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics, azaz természettudományok, technológia, mérnöktudományok és matematika) iránt elkötelezett fesztivál kiemelt célja a gyerekek élményalapú elkápráztatása, tanítása. Mit biztosítunk ezért?

  1. Szinte minden kiállítónknál lesz megfogható, kipróbálható érdekesség. Hisszük, hogy a gyerekek akkor fognak érdeklődni a természettudományok iránt, ha azokban saját élményeket szerezhetnek.
  2. A tervezett bemutatók között számos múzeumpedagógiai program található, amelyek már óvodás kortól igénybe vehetőek.
  3. Nemcsak megmutatjuk, de el is magyarázzuk. A jövő felfedezői akkor fogják magukénak érezni a tudományokat, ha értik. A Tudományok Fővárosának valamennyi kiállítója folyamatosan azon dolgozik, hogy a legbonyolultabb témákat is közérthetően és szórakoztatóan adja elő.
  4. Végül pedig: a fesztivál az első perctől az utolsóig teljesen ingyenes, életkortól függetlenül. Nincsenek apróbetűk, nem kell vásárolni, egyetlen cél van: a legkisebbekkel és a legnagyobbakkal együtt felfedezni a STEM-területek legérdekesebb vívmányait.

Innen már csak egy teendő van: tegyétek próbára a fesztivál kiállítóit, vajon kiállják-e a jövő felfedezőinek rohamát! Találkozzunk szeptember 23-án, vasárnap, az Erzsébet téri Akváriumban.