Tudományok Fővárosa beszámoló

marcell82b Uncategorized

Szeptember 23-án, hatalmas érdeklődés mellett megrendeztük a Tudományok Fővárosát.

A hiánypótló esemény sikerét igazolja, hogy a szeszélyes időjárás ellenére közel tízezer ember látogatott ki a Várkert Bazárba szeptember 23-án. A pezsgő forgatag közepette a kicsik és nagyok elképesztően érdekes technológiai újításokkal és érdekességekkel ismerkedhettek meg köszönhetően a több, mint 50 kiállítónknak és 30 előadónak.

A rendezvény beharangozói és sajtóanyagai, a vele kapcsolatos riportok a fontosabb mainstream médiumokban (TV2, RTL Klub, M1, M2, M5, MTVA Híradó, Duna TV, Petőfi TV, ATV, Jazzy Rádió, We Love Budapest, Origo, HVG, Galaktika, stb.) és további (több mint 80 médiumban), valamint a közösségi médiában jelentős eléréssel jelentek meg.

Megjelenéseinkkel, az előzetes és utólagos kommunikáció során a STEM témában egyedülálló nagyságú célközönséget, összesen közel 1,6 millió embert értünk el.

Ezt egészítette ki az aktív közösségi média kommunikáció, melynek köszönhetően további több, mint 250 ezer emberhez juttattuk el a rendezvény és az abban részt vevő partnereink üzeneteit. Partnereinkkel közösen sikeresen megmutattuk, hogy a megfelelően bemutatott tudomány és innováció komolyan érdekli a széles közvéleményt és nem csak bulvár jellegű témákkal és rendezvényekkel lehet nagy tömegeket elérni.

Hiszünk benne, hogy a rendezvényen jónéhány fiatalt inspiráltunk és talán épp az ott szerzett élményeknek köszönhetően indulnak el a STEM hivatások irányába, és lesznek a jövő elismert mérnökei és kutatói.

Fontosabb adatok és információk az idei rendezvény kapcsán:

Videó beszámoló: https://vimeo.com/236397763
Képgaléria: https://goo.gl/fVfQQ4
Médiamegjelenések: https://hubs.ly/H08PNp60
Támogatói animáció: https://vimeo.com/234553945
Beharangozó animáció: https://vimeo.com/229411077

Weboldal: www.tudomanyokfovarosa.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/tudomanyokfovarosa/
Facebook esemény: https://goo.gl/by7ehr

Nem állunk itt meg, máris gőzerővel szervezzük a 2018. évi eseményeinket:
2018. május: Nemzetközi Drón & Innováció Show-t
2018. szeptember: Tudományok Fővárosa 2.0
Örömmel állunk partnereink és az érdeklődők rendelkezésére bővebb információval.

Reméljük hamarosan újra találkozunk!
A Vízió Budapest Tudománykommunikációs Ügynökség csapata